top of page

Arriba el 21è Cros!

La festa de l'esport de la Fundació Collserola.

On totes les escoles som una sola escola!

Programa_CROS_2024_intranet_page-0001_edited.jpg

El departament d'Educació Física organitza el 21è CROS de la Fundació Collserola que tindrà lloc el diumenge 17 de març de 2024 a l’escola Avenç.
Cada curs, amb l’arribada de la primavera, celebrem el Cros, la jornada esportiva de la Fundació Collserola.
Curs rere curs, el Cros ha aconseguit convertir-se en una trobada d’èxit i aquest dia, famílies, alumnes i mestres de totes les escoles es troben a l’escola Avenç, per participar-hi en un ambient esportiu i lúdic. L’escola Avenç i el seu entorn, a l’aire lliure, permeten la celebració d’aquesta trobada esportiva.
La competició s’adreça a tots els alumnes de la Fundació, des de 1r de Primària fins a 2n de Batxillerat. Els alumnes participants es reparteixen, en funció de l’edat, en les diverses curses, que tenen lloc al llarg de tot el matí, en les diferents categories.
Organitzat pel Departament d’Educació Física, el Cros fomenta la pràctica de l’esport entre els alumnes i, alhora, els valors del respecte i la convivència. Tots aquests vessants es treballen, els dies abans, des de les classes d’educació física per tal que els alumnes visquin el Cros com una gran festa de l’esport, per sobre del fet de guanyar o perdre.

mauri.jpg

Recomanem!

Esteu preocupats per aquest temps meteorològic que sembla haver embogit? Esteu preocupats per la sequera?

La nostra periodista de 3r A, la Mei, us recomana un llibre  que us ajudarà molt! I està escrit pel Tomàs Molina!!! Molt boooona niiiit!

Tomàs Molina és un meteoròleg molt estimat per les seves previsions del temps a TV3. Va néixer a Barcelona el 1967 i sempre ha estat fascinat pel clima. Des de petit, va estudiar meteorologia i va viatjar per aprendre'n més. Amb la seva simpatia i coneixements, ens ensenya com funciona el temps de manera divertida i interessant.

110680_edited.jpg

L'EDITORIAL

not-hear-2688007_1280.png

EM SAP GREU DIR-T'HO:
NO ETS EL CENTRE DE L'UNIVERS.

El titular pot semblar provocador. Però malgrat la contundència de les paraules no has de patir. Et sap greu? Realment em preocupa que te'n sàpiga.  A mi, de petit també em passava. Quan tenia la teva edat estava absolutament convençut que jo només tenia drets. No entenia que la mare o el pare em diguessin que no. Era injust. 

Però aquest text no va dedicat a tu. Ho sento.

Està dedicat a mi, sí, al teu pare, o potser a la teva mare, o a la teva mestra, que també et diu que no ben sovint...

Avui parlem d'una cosa important que tots hem de comprendre:

Els límits i per què, a voltes, els adults ens diuen "no".

Alguna vegada t'has preguntat per què la mama o el papa  et diuen que no pots fer alguna cosa que realment vols fer? Algun cop el mestre o la mestra t'ha renyat per alguna cosa que a tu et semblava intrascendent?

Doncs, descobrim-ho junts!

Tot depèn d'una paraula que no t'ha de fer por: El límit!

Els límits són regles que ens ajuden a saber què està bé i què no ho està. Són com senyals en el camí que ens indiquen com comportar-nos i què esperar. Imagina't que estàs jugant a un joc amb els teus amics. Si no hi hagués regles, el joc seria un embolic, ¿veritat? Els límits són com les regles del joc de la vida.

Però que ens porta als adults a dir-te que no?

Bé, hi ha moltes raons. Una d'elles és la seguretat. En ocasions, allò que voleu fer pot ser perillós i els adults estem tractant de protegir-vos. 

Una altra raó és el respecte

Aquesta és la clau de tot plegat: El respecte a tot allò que ens envolta i, molt especialment, a les persones que conviuen amb nosaltres.

No, tu no ets el centre de l'univers. No t'enganyis. I que no ho siguis no vol dir que no t'estimem.

No vius sol, no vius sola. Tothom té les seves necessitats, les seves presses, els seus objectius...Qui passa per sobre de l'altre? Impossible d'esbrinar, oi?

Saps quin és el problema de debò? No ets tu!! 

El problema de debò soc jo mateix. Quan t'haig de dir que no, i t'enfades, prefereixo tirar enrere i dir que sí. Perquè t'estimo tant que em sap greu que ploris. T'estimo tant que, a vegades, no soc capaç de veure aquelles coses que no acabes de fer prou bé. I si les veig les intento dissimular per no ferir-te. Inclús hi ha vegades en que veig que ens assemblem en moltes coses i projecto en tu les meves pròpies inseguretats i algun que altre fracàs. Aleshores m'enfado amb tu i t'exigeixo més del que el límit permet.

Ara veig, però, que aquesta no és la millor manera de que siguis feliç. Definitivament m'he adonat que jo soc el teu mestre, la teva mare, el teu pare...però no soc el teu amic. No haig de ser-ho. Ho entens? Els teus amics són a l'escola, al cau, a la coral...

Arribarà una dia en que  hauràs de prendre decisions per tu mateix, per tu mateixa, i jo no tindré ni veu ni vot. Quan arribi aquest moment, que arribarà, hauràs d'estar preparat, preparada i, encara que no t'ho creguis, el NO t'ajudarà.

I per què és difícil per a vosaltres entendre-ho?

Bé, és normal! A vegades, només voleu divertir-vos i fer el que us agrada. Però és important recordar que els adults us diem "no" perquè us estimem i volem el millor per a vosaltres.

Així que la propera vegada que et diguin "no", sigues pacient i recorda que estem cuidant de tu!

I recorda...ningú és el centre de l'univers...

Ni tu...ni jo.

game-characters-3649936_1280.jpg
game-characters-3649936_1280.jpg
game-characters-3649936_1280.jpg
63983cbd5c5a3923b1d8730a397a326b_edited.jpg

Els primers passos
dels creadors i creadores del futur!

PREPAREM SANT JORDI!

Les nenes i els nens de 2n B estan immersos en l'emoció dels Jocs Florals de Sant Jordi. Amb entusiasme, han utilitzat l'aplicació Toontastic per preparar el seu text amb creativitat i diversió. Animacions colorides i personatges extravagants prenen vida mentre practiquen les seves interpretacions. Amb cada clic i dibuix, estan forjant un espectacle que captivarà l'audiència i celebrarà la bellesa de la literatura en aquesta festa tan especial.

Per preparar un bon text, és crucial començar amb una idea clara i captivadora. Després, cal estructurar-lo amb una introducció impactant, desenvolupament coherent i conclusió satisfactòria. L'ús d'un llenguatge ric i variat enriquirà el contingut, mentre que les metàfores i les imatges vívides capturaran l'atenció del lector. Revisar i editar amb cura assegurarà la cohesió i l'efectivitat del text, creant una obra digna de ser compartida i admirada.

Escanegeu el "Qr"
i a gaudir!

puppet-5361721_1280_edited.png

i.5

TERRITORI INFANTIL!

TITELLES!

Els titelles ens ajuden a comunicar-nos, a expressar-nos,

a fer-nos grans! Així aprenem, així creixem!

La creativitat és la base de l'aprenentatge!!

Tenim molt a prop Sant Jordi i les classes de 5 anys estem preparant un conte. Una de les activitats prèvies és preparar un petit diàleg en parelles, a través de diferents titelles. Mireu que bé ho han fet!

mq2_edited.jpg

mBlock+Codey Rocky=_Kósmos + info!

La fòrmula perfecta!

Codey Rocky és un robot educatiu que permet als alumnes i infants aprendre programació i electrònica de manera divertida. Amb mBlock, una plataforma de programació visual, els alumnes i infants poden programar el Codey Rocky de manera intuïtiva i visual, sense necessitat de conèixer codi de programació complex. Aquesta combinació ofereix una experiència d'aprenentatge interactiva i estimulant, fomentant la resolució de problemes i la creativitat. Amb l'ús d'aquests recursos, els infants poden desenvolupar habilitats tecnològiques essencials mentre exploren els conceptes de la robòtica i la programació.

Doncs a 4t de Primària i, gràcies al Jofre,

estem aprenent i gaudint moooolt!

El resum de la
setmana!

I aquí tenim a la Jana i a la Laia que ens porten

el seu resum setmanal d'aquest programa 

musica que tant ens agradada!

Aquesta setmana: La Gala 2

images.jpeg

FET A MÀ!

FEM UN POP-IT!

Els pop-its en paper són una alternativa divertida i econòmica als pop-its de plàstic. Poden ajudar a millorar la concentració i reduir l'estrès. Per fer-ne un, necessites paper bombolla i paper adhesiu. Tallar el paper bombolla en petites tires i enganxar-les al paper adhesiu en un patró que et semblin els "pop-its". Aquesta activitat fomenta la creativitat i l'habilitat manual.

Avui la Laia i la Carlota ens regalen un tutorial on ens ho expliquen. Bé...deixem-ho en un tutorial una mica Dalinià!...

Gràcies!

111260_edited.png
110237_edited.png
bottom of page