top of page
IMG_9353_edited_edited.png

'24

IMG_9353_edited.png

TOT ESO

 

El 4 d’abril els alumnes de 1r i 2n d'ESO vam anar a la pista d'atletisme de Can Jofresa. Vam arribar allà a les 10 del matí, un cop arribar ens van fer un resum de totes les activitats que faríem durant el dia.

Nosaltres, 1r d'ESO vam començar fent les curses. Les primeres a participar van ser les noies que feien les curses de 80 m i després els nois. Tot seguit vam fer les curses de 200 m i finalment les de 800 m. En acabar totes les curses vam fer les finals de les curses de 80 i 200 metres. Que consistien en els i les quatre guanyadores de cada cursa, ja que vam fer 2 curses de noies i dos de nois.

Després de fer un petit descans de 15 minuts, el que ens va servir per esmorzar i descansar. Quan tothom ja havia esmorzat, vam començar a fer les diferents activitats que es podien escollir. Les quals eren: llançament de pes, llançament de javelina, salt de llargada o salt d'alçada.

Un cop acabades totes les activitats, van començar els relleus, que es feien en grups de 4. Consisteixen que cada membre del grup havia de córrer 100 m i passar el testimoni al seu company/a.

En acabar totes les curses de 1r i 2n vam anar a dutxar-nos i a dinar. Després de descansar una estona els autocars van venir a buscar-nos i vam tornar a l'escola.

 

Alumnes 1r secundària

La crònica de 1r d'ESO

La crònica de 2n d'ESO

Els alumnes de primer i segon d’ESO vam gaudir d’una jornada atlètica,  número 33 a l'Estadi d’Atletisme de Can Jofresa, a Terrassa. Els alumnes vam estar des de les nou del matí fins les dues del migdia fent proves d’atletisme. 

 

Aquest any, hem de triar una modalitat de cursa (80 metres, 200 metres o 1000 metres), i una modalitat de salt o llançament. Pels que triaven 80 o 200, hi havia semifinal prèvia a la final, mentre que els de 1000, era una final directe. Els que escollissin salt, podien triar entre salt de llargada o salt d’alçada; i els que triessin llançament, podien triar entre llançament de pes o llançament de disc. 

 

Més tard, es faria una cursa de relleus amb equips de 4. Cada equip duria un testimoni, i cada participant, faria un total de 100 metres amb el testimoni a les seves mans. 

 

Seguidament, els alumnes es van dutxar, van dinar dins el pavelló de Can Jofresa, i finalment van tornar cap a l’escola. Sens dubte, una jornada inoblidable.

 

Alumnes 2n secundària

Joana Garcia

Alegre, dinàmica, resolutiva i sempre amb ganes d'ajudar als altres. 

La podeu trobar al seu despatx, al menjador, al pati, a l'aula de natura, al bosc... On sentiu rialles de nens i nenes segur que hi és ella! 

Conjuntament amb la Laia, constantment pensant en noves maneres d'oferir als infants bons moments d'esbarjo, convertint-los en espais d'aprenentatge.

Si voleu conèixer-la millor, no us perdeu!

photo1712840086.jpeg

L'ENTREVISTA DE LA SETMANA

kid-2679111_1280.jpg

No us enganyaré. Avui he tingut un dia d’aquells que  és millor oblidar. Saps aquells moments on tens la percepció de que tot et surt malament? Plou i et deixes el paraigües, havies quedat a les 9 i arribes a les 10, vas a comprar mitjons del número 43 i els agafes del 34...en fi... un terrabastall de dia!

Ja m’havia passat abans això. I us puc prometre que sempre intento començar el dia posant el peu dret a terra. Una vegada, fins i tot, vaig abraçar una senyora al carrer pensant que era la meva mare! Crec que per la cara que va posar... encara està espantada!  Ah! Deu fer quatre o cinc anys...aquesta sí que és forta, vaig arribar a l’escola, després d’haver conduït tota l’Arrabassada, amb les sabatilles d’anar per casa! Us ho imagineu?

Una història que encara surt en les converses entre els meus amics i familiars. Vaig haver de passar tot el dia amb aquelles sabatilles, sentint-me com un estrany en un món de gent ben calçada. Però almenys, aquell dia em va ensenyar una gran lliçó: mai oblidaré revisar els meus peus abans de sortir de casa.

Però sabeu què? Quan tot això m’ha passat he vist que la gent reia molt. No es reien de mi, reien de la situació i això els feia feliços! És que fan gràcia aquestes coses!

Aquí rau la importància del somriure. Si ets una persona molt vergonyosa i veus que el somriure de les amigues i els amics no té malícia...doncs somriu tu també!

El somriure és una clau universal que obre portes cap a la connexió humana. En la seva simplicitat, transmet calidesa i amabilitat, creant un ambient acollidor allà on arriba. És una expressió que transcendeix les barreres lingüístiques i culturals, connectant les persones.

Quan somriem, no només il·luminem el nostre rostre, sinó també el dels altres. Tens el poder de canviar un dia dolent per un de bo. Tens la poció màgica que converteix una persona trista en una persona feliç i alegre!

Un somriure sincer és una eina poderosa per a la resolució de conflictes.

La diferència entre riure amb tu i riure's de tu és simple: quan riem amb algú, compartim moments d'alegria i ens sentim connectats; tots ens divertim junts. Però riure's d’algú significa fer broma d'ell o ridiculitzar-lo, el que pot fer que es senti malament i causar problemes en la relació. És important ser amable i respectuós amb els altres, i entendre com les nostres rialles poden afectar-los.

T'has parat a pensar alguna vegada com et sents quan algú et ridiculitza? O quan et fan un comentari del tipus: "aquesta roba no et queda bé...".. Doncs si ho has pensat t'has de comprometre a no fer-ho mai. T'ho dic de debò. A vegades l'estima i el respecte s'expressen amb un silenci. No creuis la línia d'allò que pot fer sentir malament a algú. I no val allò de..."Era broma!" No val. El mal ja està fet.

I recorda! Un dia sense haver rigut és un dia perdut!!!

Riu amb mi! No et riguis de mi!

No et riguis de mi!
Riu amb mi!

 

El perill de creuar la línia

L'editorial
 

books-5937716_1280.jpg

Compartim moments i històries

Compartim moments i històries

L'espai migdia és un moment molt important a l'escola. Un espai de trobada on tots els nens i nenes de les diferents edats es troben i poden compartir i aprendre dels altres. Un entorn que esdevé igual d'important que qualsevol altre moment del dia a dia de l'escola.

La Beth, la Jana, la Vera, la Sira, la Júlia , la Jana i la Bruna fa uns dies que, a

l'espai migdia, comparteixen moments amb els nens i nenes d'Educació Infantil. Els hi llegeixen contes i fins hi tot s'han atrevit a inventar-se'n un i els hi representaran la setmana vinent!

 

No us podeu perdre aquest moment tan especial que transmet l'essència de l'escola! 

photo1712736826.jpeg
question-4105529_1280.jpg

Do you enjoy riddles?

This week, the 2nd graders are bringing us some animal riddles!

Do you think you can figure all them out?

Animal Riddles

pizza-4952534_1280.jpg

CUINETESby ANIOL!

Una bona pizza ens alegra el dia!

L'Aniol, de 3r de Primària, ens ha enviat aquesta recepta feta des de la cuina de casa seva on ens ensenya el secret d'una bona massa.

No us el perdeu!

Fa una pinta!!!

Gràcies Aniol!

plastic-waste-7617451_1280.jpg

¿QUÉ PASA BAJO EL MAR?

Nialó, de 3º de primaria , nos manda este anuncio para ayudarnos a concienciar de la importancia de reducir el uso del plástico. 

¡Toda una obra de arte, gracias Nialó!

71m9IGlGXTL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Recomanem
 

"Aquesta setmana us volem recomanar el llibre il·lustrat de “Telma l’Unicorn” de l’Aaron Blabey. Us el volem recomanar perquè és un conte sobre la importància d’estimar-se a un mateix i tenir una bona autoestima. Va sobre un cavall que vol ser un unicorn per tal que els altres l’adrmirin. 

Esperem que us agradi!"

photo1705502498_edited.png

Plouen paraules!
 

CAPSA D'APRENENTATGE: Proposta de treball que afavoreix el desenvolupament de les competències transversals: competència digital, aprendre a aprendre i iniciativa personal. Però amb una mirada globalitzadora del currículum.

A Cicle Mitjà i Cicle Superior, els nens i nenes treballen, un cop per setmana, amb les capses d'aprenentatge cooperativament.

"De peus a la galleda", "Guess who?", "Juego de palabras", "Roda Rodari" i "The Island" són les propostes que poden trobar enguany a 4t de primària.

La Judith i la Blanca, ens comparteixen un text realitzat amb la seva capsa d'aprenentatge "De peus a la galleda"! 

 

photo1712741313_edited.png

Lluny de casa meva, hi viu

la Laia. La Laia és amable, generosa i és la meva 

amiga de l’ànima, sobretot perquè

de petita anava amb mi a la llar d’infants de

Ripoll. El nostre estimat professor es deia

Enric. A ell li encantaven les matemàtiques i també la

física. Tenim molts bons records, però

ara que ja som grans tenim la

nostra pròpia casa i família.

Tenim 11 fills que es diuen: Jana, Nora, Blanca

Arlet, Judit, Júlia, Noa, Aina, Carlota, Mariona i tenim

solitàriament en Jaume. La

mare de la Laia deia que estaven bojos, però,

ara ens alegrem de no haver-li fet cas, perquè…

estem molt feliços!

Personatges que han fet història!

Pau Casals

images_edited_edited.png

Biografia

"La música, aquest meravellós llenguatge universal, hauria de ser font de comunicació entre tots els homes."

Pau Casals (El Vendrell, 1876 – San Juan de Puerto Rico, 1973) ha sigut un dels músics més influents del segle XX. Violoncel·lista, director d’orquestra, compositor, humanista i ferm lluitador per la llibertat i la democràcia, el seu llegat el converteix en un dels noms més universals de la música i la pau.

Amb vint-i-tres anys triomfa a París amb el gran director Charles Lamoureux, i comença una brillant carrera com a solista que el porta a tocar als millors auditoris del món. El 1914, amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial, es trasllada a Nova York, on consolida la seva carrera com un dels millors violoncel·listes del moment.El 1919 torna a Barcelona i crea l’Orquestra Pau Casals, que dirigeix sota la seva batuta fins al 1936. Amb l’esclat de la Guerra Civil Espanyola i la victòria del general Franco, el 1939 s’exilia a Prada de Conflent, França, i a partir del 1957 a San Juan de Puerto Rico, on mor el 1973, a l’edat de noranta-sis anys. El novembre del 1979, amb el retorn de les institucions democràtiques a Catalunya, les seves despulles són traslladades al cementiri de la seva vila natal, El Vendrell.

Escolta: "El cant dels ocells"

paper-2221812_1280.jpg

L'enquesta de
la setmana

Dibuixar

pintar

bottom of page