top of page

L'entrevista de la setmana

Sergi Marimón

Fa unes setmanes que en Sergi va arribar a l'Avenç, i des del primer dia ens ha mostrat el seu somriure.

Sempre amb ganes d'ajudar, d'ensenyar i aprendre dels seus alumnes.

Si voleu saber més coses d'ell, no us perdeu l'entrevista! 

D'alumne a mestre

L'editorial
 

Avui no sabia ben bé quin seria el tema que tractaria a l’editorial. He tingut molts dubtes. He decidit, però,  parlar-vos d'algunes coses importants que podem fer per controlar les nostres emocions i reaccionar de manera positiva davant de les situacions difícils.

Saps què és mossegar-se la llengua? És una expressió que vol dir parar-nos abans d'actuar impulsivament o dir alguna cosa que puguem lamentar més tard.

Quan estem a punt de dir alguna cosa que ens enfurismi o fer alguna cosa de manera precipitada, és important comptar fins a deu. Aquest petit gest ens donarà temps per pensar en el que estem a punt de fer i decidir si és la millor opció. Comptar fins a deu ens ajuda a controlar els nostres impulsos i prendre millors decisions.

La paciència també és una virtut que ens ajuda a afrontar els moments complicats amb calma. Quan ens trobem en una situació que ens provoca nervis o frustració, és important respirar profundament i pensar abans de reaccionar. A vegades, prendre un respir profund pot ajudar-nos a recuperar la calma i veure les coses amb més claredat.

No t'has trobat mai en una situació on estàs convençut de que tens raó i les formes te l'han fet perdre?

Us donaré un consell (...i jo no en soc de donar consells...) el somriure és una eina molt poderosa per afrontar els reptes del dia a dia. Quan ens somriem a nosaltres mateixos i als altres, ens sentim millor i contagiem mirada positiva. Un somriure pot canviar l'atmosfera d'una situació i fer que els moments difícils siguin menys feixucs.

Recorda, tots tenim moments en què ens enfrontem a emocions intenses, però és com reaccionem davant d'aquestes emocions el que ens defineix. Aprendre a mossegar-nos la llengua, tenir paciència i comptar fins a deu abans d'enfadar-nos, ens ajuda a gestionar millor els petits conflictes del dia a dia. I no menyspreïs el poder del somriure! Respira profundament i pensa abans de reaccionar.

Seguiu practicant aquests consells i veureu com podeu afrontar els reptes de la vida amb més tranquil·litat i confiança. Recordeu que tot és possible quan controlem les nostres emocions i ens obrim a les solucions positives.

Mossegar-se la llengua
 

...o el repte de comptar fins a 10 i respirar.
 

1711983400261_edited.jpg

L'Aina,
La Pedrera i Barceló

Pintor, escultor i dibuixant, va començar a crear amb fang l’any 1994 a partir d’una estada a Mali durant la qual un vent fort li impedia pintar i dibuixar, ja que cobria de pols els seus treballs. Això el va portar a experimentar amb aquest nou material, fet que el va influir molt i va afectar aspectes centrals de la seva obra. Així, les ceràmiques de Barceló són com una extensió de la seva pintura.

Organitzada de manera cronològica, l’exposició a La Pedrera traça un recorregut per la trajectòria artística de Barceló al llarg de tres dècades de treball, des de les primeres obres africanes, de 1994, fins a la producció més recent. La mostra, amb més de 100 peces, es complementa amb pintures i quaderns relacionats amb les ceràmiques, a més d’una escultura de bronze al pati de Passeig de Gràcia de La Pedrera.

Aprofitar les vacances per jugar, anar a la muntanya, a la platja! Tot això està molt bé! Ara, buscar un moment per visitar un museu, una exposició...això ja és tot un luxe a l'abast de tothom!

L'Aina ho ha fet i ho ha volgut compartir amb nosaltres!!

Gràcies!!!

Una mica de Barceló

Barceló.png
imatge Barceló_edited.png

Cuinetes!

Un Pancake per llepar-se els dits!

La Nora ha aprofitat les vacances de Setmana Santa per preparar-nos aquest vídeo amb la recepta d'un pancake espectacular!

No us el perdeu!!!

 Gràcies cuinera!

LES VACANCES
DE LA BLANCA

Esquiada, gastronomia,
cultura  i xocolata!

 Astún-Bedous
-Lindt

La Blanca no ha perdut ni un instant d'aquestes vacances. Una bona esquiadeta a Astún, bons restaurants, visita al poble francès de Bedous i una passejada per la fàbrica de xocolata Lindt!

Què més es pot demanar??

Gràcies per compartir-ho!

1a Edició del concurs de lletrejar!

La setmana vinent arrenca la primera edició del concurs de lletrejar paraules organitzada pels alumnes de Cicle Mitjà del Tot Avenç!

No us perdeu la presentació que en fan en Miquel i la Valentina!

Pizarra verde

BASES
DEL CONCURS

  • Fes un llistat de paraules que, com a mínim, tinguin 6 lletres.

  • La llista hauria de tenir unes 15 paraules.

  • El teu amic o amiga t'ha de dir la paraula i tu l'has de lletrejar.

  • Cal que graveu el moment!

  • Màxim 1 minut!

  • Envia'ns el vídeo a www.totavenc.com

  • Hi haurà un premi especial per als participants més ràpids/es!

LES PASSEJADES
D'EN DANIEL

Una passejada pel Montseny: La Riera de Gualba

La riera de Gualba, anomenada també, Riera de Santa Fe, és un curs fluvial de la comarca del Vallès Oriental, afluent per l'esquerra de la Tordera, aigua avall de Sant Celoni. Integrada dins de l'àrea protegida del Parc Natural del Montseny, la riera neix als vessants meridionals del turó de Morou i drena el terme de Gualba.

salt.jpg
WhatsApp Image 2024-04-03 at 16_edited.png

LA JÚLIA
I LES CABRETES

Com munyir una cabreta? 
 Benabarre...a tocar del Montsec!

La Júlia ha aprofitat aquests dies de vacances per passar per Benabarre.

Benavarre és una vila cap del municipi espanyol homònim de la comarca de la Ribagorça, a la província d'Osca, Aragó.

És la capital històrico-cultural de la comarca i l'antiga capital del Comtat de Ribagorça. Forma part de la Franja de Ponent, municipis aragonesos en els quals es parla català ribagorçà.

Aquí hi va descobrir una formatgeria! En voleu saber més?

FORMATGES BENABARRE


Formatges Benabarre és una empresa familiar i artesana de formatges tradicionals, de profundes arrels en ser fills i nets d'agricultors i ramaders. L'any 1981 es van iniciar en la producció de llet de cabra amb trenta-tres cabres la llet de les quals venien a tercers. Instal·lacions que van anar augmentant de mica en mica, fins que el 1994 van iniciar el seu camí com a formatgers amb la marca Quesos Benabarre. 

Actualment, la ramaderia  està regentada per Juan José, el pastor i la seva dona, Pili. Té més de 500 cabres i els seus en formatges són presents en restaurants i botigues especialitzades.

code-1076536_1280.jpg

L'enquesta de la setmana

Ipad o portàtil?

Tenint en compte que jugar amb les amigues i els amics, fer esport, escriure, dibuixar...és el més saludable per a tothom, no podem deixar de costat la tecnologia. Una tecnologia que forma part de les nostres vides i que no podem deixar de banda. Avui l'Ona i la Beth ens pregunten sobre quin és el dispositiu que més ens agrada!

Captura (257)_edited.jpg

Els contes de 2n

Ens arriba la tercera entrega dels contes creats amb Toontastic dels nens i nenes de 2n de primària!

Moltes gràcies!

"El futur de la literatura...

està assegurat!"

Com és una sípia
per dins?

Les nens i nens de la classe de 5è A ens fan arribar un vídeo sobre una activitat ben especial: la dissecció d'una sípia!

Ells i elles mateixos ens ho expliquen i ens ho ensenyen en aquest vídeo.

 

No us ho perdeu! 

sepia-159418_1280.png

Recomanem!

Conills a tot drap! 

Editorial Baula

La Martina i la Mila ens porten un nova recomanació literària! Un àlbum il·lustrat esbojarrat i divertit! 

Gràcies noies.

110889_edited.png
110689_edited.png
00106540705883____1__1200x1200.jpg

DIY

La Carlota i la Laia ens porten una altra edició de manualitats! Aquesta vegada per preparar ous de pasqua amb papiroflèxia!

Com era la teva mona?

Territori Infantil

Aquest dimarts, els nens i les nens d'Infantil han dibuixat amb molta il·lusió les seves vacances de Setmana Santa. A I4 ho han fet amb ceres i aquarel·les i a I5 han utilitzat ceres i xocolata. Mones, activitats a l'aire lliure, anades al cinema… així de bé ens ho hem passat aquest dies!

WhatsApp Image 2024-04-03 at 15_edited.jpg

Capítol 2

El misteridel gas

En aquest episodi les dues Julies hauran d'escapar de la presó i superar diferents proves...

Enfrontar-se al malvat Àlex serà la pitjor de totes!

Torna la nostra sèrie preferida. Una sèrie feta amb pocs mitjans però amb molta creativitat i il·lusió.

No us la podeu perdre!

st-peters-square-1697064_1280.jpg

Tot Avenç torna a viatjar a Roma!

Corresponsal: Carolina R.

photo1712215990_edited.png

Aquesta setmana santa la Carolina i la seva 

família han viatjat a Roma. Han aprofitat

per fer-nos un vídeo explicant diferents

curiositats dels monuments més importants

de la ciutat. 

Tot un plaer comptar amb periodistes

d'aquest nivell!

Els dibuixos de l'Ivan

El nostre amic i company Ivan torna a compartir els seus dibuixos digitals amb tots nosaltres.

En aquest cas ens presenta el disseny del seu hotel. Una obra mestra de l'arquitectura que, en cas de fer-se realitat algun dia, ben segur que omplirà els seus espais amb tots els seguidors i seguidores del TOT AVENÇ!

Gràcies Ivan! (Izaix!)

WhatsApp Image 2024-04-02 at 14.57.40.jpeg

Hotel Izaix Royal

WhatsApp Image 2024-04-02 at 14.57.41.jpeg

Torre de l'hotel

WhatsApp Image 2024-04-02 at 14.57.49 (1).jpeg

Vista aèrea

bottom of page