top of page

L'editorial
 

Quan la pluja no sap ploure.

Al meu país la pluja no sap ploure:
o plou poc o plou massa;
si plou poc és la sequera,
si plou massa és la catàstrofe.

                                      (Raimon: Cantautor valencià)

La vaig escoltar per casualitat l'altre dia. Aquesta cançó del Raimon, un clàssic com "Jo vinc d'un silenci" o "Diguem no!", utilitza la pluja com a metàfora. 

Avui, aquesta editorial potser també és una mica metafòrica. Us ho explico!

Finalment, després de molt mesos esperant-la pacientment, aquesta setmana ha plogut. De fet ha plogut i molt! Feia falta oi? 

Les notícies ens parlen de forma regular de sequera, de pantans buits, de dessaladores...

Jo sempre he pensat que la pluja cau quan vol caure. No avisa. Senzillament cau i llestos. No demana permís.

I quan plou, precisament per la incertesa que ens provoca, ens agafa a peu creuat i no tenim gaire temps de preparar-nos. Quan passa això la repercussió és clara: Si plou i no estàs preparat per la pluja...et mulles! I no només no avisa, la molt punyetera, sinó que tampoc et diu amb quina intensitat ho farà. Imagina que organitzes un sopar a casa sense saber qui vindrà! Una dues, tres, quaranta, cent persones? Com cuinaràs? Com t'ho faràs?

No saps mai si et falta o et sobra.

Aquesta setmana ha plogut, molt. I jo m'he mullat! M'he mullat però em sento bé! Ho trobava a faltar. 

I clar... això m'ha fet pensar en la diferència existent entre mullar-se i caminar sota la pluja. 

Alguns diran que no hi troben la diferència. Que és el mateix. Doncs no! 

Generalment caminem sota la pluja. Protegits amb un paraigües, amb un impermeable, amb botes ... Ens arraulim sota els balcons dels edificis o, directament, ens tanquem a casa. Això és caminar sota la pluja. A mi em sembla la manera més còmoda de contemplar-la. Veure passar la tempesta des de la butaca de qui no es pensa arriscar.

En ocasions, però, és imprescindible mullar-se. Deixar clar què penses, prendre decisions equivocades o no, saltar sobre els tolls d'aigua que envaeixen els carrers! Saltar i cridar ben fort: "M'estic mullant!!! I què!

Alguns et faran mofa, d'altres t'ignoraran, hi haurà qui t'aplaudirà, alguns, més agosarats, et criticaran i tot.

Però tu sabràs que t'has mullat perquè ho has volgut. Hauràs fet un acte de llibertat. Perquè de la mateixa manera que la pluja cau quan vol caure, tu tens el dret de mullar-te quan vulguis mullar-te. Diguin el que diguin.

Tingues clar, però, que si demanes pluja, els peus et quedaran plens de fang. I saps què! Que les teves sabates estiguin enfangades vol dir que has caminat, que has avançat. No et sembla?

Per això m'agrada la pluja....tot i que a vegades...acabi ben xop!

Personatges que han fet història

Personatges que han fet història

Aquesta setmana ens ha deixat l'escriptor i poeta nord-americà Paul Auster.

Paul Auster és un escriptor nord-americà nascut el 1947 a Nova Jersey. Reconegut per la seva prosa meticulosa i les seves trames complexament entramades, Auster ha guanyat elogis per les seves novel·les introspectives. Després de graduar-se a la Universitat de Columbia, va treballar com a traductor i va escriure poesia abans de guanyar notorietat amb la seva primera novel·la, "Ciutat de vidre" (1985), part de la trilogia "Trilogia de Nova York". Altres obres notables inclouen "El llibre de les il·lusions" (2002) i "4321" (2017). Auster continua sent una figura destacada en la literatura contemporània, explorant temes com la identitat, el destí i la casualitat.

Va iniciar la seva carrera literària amb la poesia, publicant diversos reculls com "Wall Writing" (1976) i "Disappeared" (1983). La seva poesia, marcada per una profunditat introspectiva i una mirada crítica cap a la societat contemporània, ha estat elogiada per la seva originalitat i sensibilitat. Auster ha mantingut una relació estreta amb la poesia al llarg de la seva carrera, incorporant elements lírics a les seves novel·les i mantenint la seva passió per la paraula escrita en tots els seus gèneres literaris.

Paul_Auster_BBF_2010_Shankbone_small_edited.jpg

Paul Auster

Territori 
Infantil

Caçadors de lletres!

Les lletres, un gran món per descobrir !

Les nenes i nens d'I3 han estat jugant i aprenent les diferents lletres que hi ha a l'abecedari, que tenen els seus noms, que tenen diferents objectes de la classe...

Un gran aprenentatge!

Imaginem, creem, inventem!

 Disposar de temps per poder jugar amb els diferents materials del pati per poder crear i imaginar amb els nostres amics i amigues és un moment molt important en el nostre dia a dia a l'escola! Creativitat en el joc lliure!

public-speaking-8093767_640.webp

Som
periodistes

Què? Quan? On? Qui? Com? Són les preguntes que tota bona notícia ha de respondre. A tercer de primària, tant a llengua catalana com a llengua castellana han estat treballant la notícia. 

Per posar-ho en pràctica han gravat una notícia com a bons reporters i reporteres.

Aquesta setmana tenim dos exemples de tercer A.

La Núria Victòria ens porta una notícia sobre els efectes del canvi climàtic.

En Bruno ens porta una notícia d'actualitat esportiva: què passarà amb en l'entrenador del Barça?

No us ho podeu perdre!

Relats curts

Des de cicle mitjà, practiquen l'escriptura amb la llibreta de relats curts. Una llibreta on amb diferents propostes els i les alumnes poder expressar-se lliurement a través de l'escriptura.

Aquesta setmana, l'Àlex, ens porta una descripció d'una imatge.

Gràcies!

istockphoto-1411691139-612x612.jpg

"Obres la finestra i veus un paisatge de costa on hi ha un petit poble a la vora del mar. L'aigua està d'un blau molt net i el sol s'està ponent de color groc i taronja. A la costa pots veure unes roques que s'endinsen uns metres al mar. La sorra és de color daurat i el cel blau claret amb un núvol. Per últim, als costats, pots veure els dos porticons de color verd fosc, i a sota, hi ha flors de molts colors."

folding-fan-4835350_1280.jpg
1200_162513154851281918875_69b7cf9086_k.webp
images (2).jpg

Paga-li
Joan

Divendres passat, 26 d'abril, els i les alumnes de 3r de primària van poder gaudir d'un taller de l'Esbart Sant Cugat per aprendre a ballar el "Paga-li Joan". Un ball que forma part de la cultura popular santcugatenca des del segle XVIII.

Krokole und Sblob

Els i les alumnes de 5è de primària han acabat un projecte en el qual han combinat dos animals per crear-ne un de nou i escriure una descripció amb tots els elements que han anat treballant al llarg del curs.

No us podeu perdre les seves creacions: el "Krokole" i el "Sblob" i, sobretot, com parlen l'alemany, tenint en compte que aquest és el seu primer curs!

Felicitats!

germany-890238_1280.png
Textura de la hoja de plátano verde

Todos los electrodomésticos

CAMPUS Bàsquet.jpg

Tenim novetats!

La matrícula de Campus d’aquest estiu 2024 encara estarà oberta fins al pròxim 17 de maig.  

Oferim campus la darrera setmana de juny i les 4 setmanes de Juliol.
La primera setmana de campus obrirem del 25 al 28 de juny, el dia 28 finalment NO és festiu a Sant Cugat.
Tot i l’estat de sequera actual ens han informat des de les instal·lacions de la piscina de Valldoreix que disposarem de la piscina petita i dels carrils habituals.


Bàsquet


Hip-Hop


Volei


Gimnàstica
artística


Futbol


Handbol

ARRIBEN
ELS CAMPUS D'ESTIU! 

bottom of page