
CONCURS DE FOTOGRAFIA
Sant Cugat: Negre sobre blanc
Fotografies guardonades
.jpg)
Pg. Gaudí, tornant de l'escola
Inés Rivaya (mare d'escola)
Categoria 3: Mares, pares i treballadors/es d'escola
Després de moltes votacions i una gran participació, ja tenim les fotografies guanyadores del Concurs Sant Cugat: Negre sobre blanc!
Volem agrair a tots els participants i votants per fer d’aquesta edició un èxit. Cada imatge ha aportat una visió única i creativa, i el talent demostrat ha estat excepcional.
El proper 21 de febrer inaugurarem l’exposició amb totes les fotografies participants d’enguany.
L'exposició estarà a l'entrada de l'escola Avenç i la podreu gaudir fins dijous 27. No us la perdeu!
Aquí us presentem les fotografies guanyadores. Enhorabona als autors i autores!
Els/les artistes guardonats/es poden passar per la secretaria d'escola a partir del dilluns 3 de març a recollir el seu premi!
Des del Consell Editorial del TOT AVENÇ us volem agrair la gran participació en aquesta iniciativa!
Gràcies per formar-ne part!
Seguim!

Passejant per Collserola
Lucas Polito 1r de Primària
Categoria 1 : Alumnes d'Infantil i Primària

Ramat d'en Xandri
Ivan Garcia 2n d'ESO
Categoria 2: Alumnes d'ESO

L'EDITORIAL
Tempus fugit
Gestionem bé el nostre temps?
El pas del temps és implacable, una corrent silenciosa que ens arrossega sense que ho percebem. Avui, immersos en un món accelerat, oblidem sovint aquelles petites coses que donaven sentit al dia a dia. La lectura, per exemple, ha esdevingut una pràctica cada cop més escassa. Els llibres, antics guardians de la saviesa i la imaginació, reposen polsegosos mentre la immediatesa de les pantalles domina les nostres vides.
Les trobades amb els amics, aquells moments de rialles sinceres i converses profundes, han cedit lloc a missatges breus i emojis que intenten suplir la calidesa d’una abraçada. I què dir de les passejades? Caminar sense pressa, observant la bellesa del món, sembla un luxe oblidat, reemplaçat per carreres contra el rellotge i trajectes amb auriculars que ens aïllen.
Tempus fugit, sí, però també ens deixa una lliçó: podem escollir com omplim el temps que ens queda. Potser és hora de recuperar els llibres, de trucar aquell amic amb qui fa tant que no parlem, de sortir al carrer i respirar profundament.
També cal tornar a valorar el tracte en primera persona amb aquells que ens estimem. Una mirada, una paraula pronunciada en veu alta, el silenci compartit a prop de qui ens comprèn... Aquestes són les experiències que haurien d'omplir-nos de criteri i d’escalfor vital.
Les tradicions, que sovint han quedat en un racó, ens recorden d’on venim i donen sentit al nostre dia a dia. Per què no tornar a fer aquell àpat familiar especial, aquell passeig dominical o aquella trobada anual que unia generacions?
Però, entre tot això, sovint oblidem la importància de pensar en nosaltres mateixos. Reservar uns moments per reflexionar, per connectar amb el que realment sentim i volem, és un acte de rebel·lió contra el ritme frenètic del món. Tempus fugit, però el temps que ens regalem per a nosaltres pot ser la clau per viure’l plenament.
Xavier Parras
Mestre

La vida és tot allò que fas amb passió, la resta és temps que passa.

.jpg)
ESPAI ESO
.jpg)
Arriba la
xocolatada!
No te la perdis!
Benvolgudes famílies,
Un curs més, i ja en són quatre, torna la Xocolatada Solidària per aportar el nostre gra de sorra a aquesta iniciativa de l'obra social de l'Hospital Sant Joan de Déu.
Amb motiu del Dia Internacional del càncer infantil, i amb el lema Muntem un bon cacau, el proper divendres 21 de febrer a partir de les 16.45h, us esperem a l'entrada de l'escola, davant de la Secretaria, per prendre un got de xocolata i un tall de coca. Tota la recaptació que aconseguim es donarà per a la investigació d'aquesta malaltia.
Per generar menys residus, us agrairem que porteu els gots de casa per prendre la xocolata!

eSPORT
notícies
Els passats dissabtes 11 de Gener i 25 de Gener al matí, les gimnastes del Club d'Esport de l'AVENÇ van participar a les primeres competicions d'aquesta temporada al Club Gimnàstic Terrassa, compartint escenari amb altres escoles i clubs de gimnàstica artística del Vallès.
Són jornades de nervis i molta il·lusió on les nostres esportistes demostren davant d'un gran públic i jurat, les seves habilitats en tres disciplines: salt, terra i barra.
Enguany amb un al·licient especial afegit: Estrenem maillot oficial de la secció.
Encara queden, aquest curs, moltes "compes" per endavant, lluint els colors del Club d'Esport de l'escola.

.jpg)
"Allá donde se cruzan los caminos
Donde el mar no se puede concebir
Donde regresa siempre el fugitivo
Pongamos que hablo de Madrid
Donde el deseo viaja en ascensores
Un agujero queda para mí
Que me dejo la vida en sus rincones
Pongamos que hablo de Madrid"
(Joaquín Sabina)
Records del viatge a Madrid
Què us semblaria viatjar a una gran ciutat, passejar per carrers antics plens de cites literàries, veure en directe el Guernica o Las meninas i visitar un gran monestir on s’hi troben enterrats els Àustries? Aquestes són algunes de les activitats que, un curs més, els alumnes de 4t de Secundària fan durant la seva estada a Madrid, un viatge cultural que els apropa a la història, la literatura i la pintura. També van poder visitar el Congrés dels Diputats i tancar la setmana amb una ruta per Toledo, sense oblidar els grans moments compartits per la ciutat, gaudint de passejades nocturnes, una pel·lícula d’estrena o una xocolata amb xurros! Un magnífic record per tancar la seva darrera etapa a l’Avenç!
Personatges que han fet història!
Wangari Maathai

Wangari Maathai va ser una dona extraordinària nascuda el 1940 a un petit poblet de Kènia. Va ser la primera dona de l’Àfrica Oriental i Central a obtenir un doctorat, un fet que va marcar l’inici d’una vida dedicada a la lluita pel medi ambient, els drets de les dones i la justícia social.
Des de ben jove, va veure com els boscos frondosos del seu país s’anaven convertint en terrenys erms, afectant les comunitats rurals i el clima. Aquesta preocupació la va portar a fundar el moviment Cinturó Verd (Green Belt Movement) l’any 1977, una iniciativa que va mobilitzar milers de dones per plantar arbres, protegir els boscos i garantir recursos naturals per a les futures generacions. Amb aquest projecte, es van plantar més de 50 milions d’arbres a l’Àfrica.
Però la seva tasca no va ser fàcil. Maathai es va enfrontar a pressions polítiques, amenaces i fins i tot la presó, però mai no es va rendir. Creia fermament que la conservació del medi ambient estava lligada a la lluita contra la pobresa i la desigualtat. Gràcies a la seva determinació i coratge, va inspirar milions de persones a cuidar el planeta i a alçar la veu contra les injustícies.
El 2004, Wangari Maathai va fer història en convertir-se en la primera dona africana a rebre el Premi Nobel de la Pau, un reconeixement a la seva lluita incansable per construir un món més sostenible i just. La seva visió transcendeix el temps: “Plantar un arbre és creure en el demà”. Wangari va morir el 2011, però el seu llegat continua viu, recordant-nos que cadascú de nosaltres pot marcar la diferència.
“Plantar un arbre és creure en el demà”
Artistes del
futur!

La Berta i la Leah tenen la mà trencada dibuixant.
Ens fan arribar les seves darreres produccions!





_page-0003_edited_edited.png)
