venim de

l'hort!

nova secció!

Una nova secció on us anirem mostrant tota la nostra feina com horticultores i horticultors!

El temps dedicat a l’hort de l’escola, és la manera més adient d’oferir a l’alumnat una educació ambiental, basada en la cura, el respecte i la defensa de la natura.

L’hort aporta una sèrie d’experiències gratificants, enriquidores i úniques per a l’alumnat, però també per al professorat, com poden ser cavar, regar, sembrar, observar cucs de terra, etc. adaptades a tots els interessos de l’alumnat que, a la vegada, les podem utilitzar com a recurs perquè aprenguin continguts curriculars d’altres àmbits (coneixement del medi, llengua, educació artística, matemàtiques, educació física).

A banda de l’aprenentatge conceptual, l’hort ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar-se emocionalment i per aprendre habilitats socials mitjançant una metodologia activa i vivencial. 

Els i les alumnes de primer de primària hem anat a conèixer la nostra parcel.la de l’hort.  Us en volem fer cinc cèntims i us anirem informant de les notícies del desenvolupament del projecte.

A hores d’ara hem plantat faves, raves, pèsols, cols, remolatxes, bledes i pastanagues. Hem regat i hem col·locat uns rètols explicant el que hi ha.

Aquesta setmana els nens i les nenes de 4 anys hem anat a l’hort. Quan hem arribat hem vist una planta molt bonica que no havíem vist mai: “ Semblen unes branques de raïm que pengen de l’arbre” ha dit la Laia. “És molt bonica. Té el meu color preferit!”, ha dit en Pau”.

És ple d’abelles que voleien al voltant de la grisina i la Paula convençuda ha dit als seus companys: “Volen xuclar el nèctar de les flors“. I el Martí opina: “Amb aquest nèctar després faran mel per poder menjar amb iogurt.”

Anar a l’hort és una descoberta increïble!!!

Grisina bonica!

© 2020 Creat per www.totavenc.com Fundació Collserola /Escola Avenç