Buscar
  • Tot Avenç

Editorial: El crit de Gaia

Què li passa a la nostra terra? Aquest lloc meravellós on vius, aquest món que té de tot i t’ha deixat viure com has volgut.

I malgrat la teva intel·ligència, li has pres gairebé tot el que tenia, sense adonar-te que t’ho estaves prenent a tu. I ara, a Gaia, la deessa de la terra, ja no li queda res. Bé, sí que li queda una cosa: li queda la miqueta de força que necessita per fer-se escoltar, per demanar auxili. La sents com crida?

El planeta de Gaia, que també és el teu, necessita tornar a viure en equilibri i només podrà aconseguir-ho fent regirar les entranyes. I no, no és per venjança: no t’ho creguis això de què la terra es venja, perquè malgrat ser una deessa, Gaia no pot amb tot. Ni fa màgia, ni té poders extraordinaris, ni actua per venjança. Això sí, ella només existeix amb l’equilibri de la seva nostra terra.


Potser Gaia també està esgotant les maneres de fer-te saber el que sent, però si fas un esforç, sentiràs els seus crits. Al principi et parla fluixet i potser no has estat capaç d’escoltar-la. Ara ja parla fort, fins i tot crida i no pots deixar de sentir-la. Saps que ja no pots girar el cap i fer veure que no passa res. Escolta-la, ajuda-la, ajuda’t. Mai no és massa tard.


“I què puc fer jo” diràs. Doncs el que feies, perquè segur que ja ho feies força bé. No deixis d’informar-te per saber què és el que Gaia necessita. En el futur podràs tenir actituds, fer negocis o maneres de viure que acabin d’apagar la terra. O bé pots fer les coses de manera que aquesta teva terra pugui reviure. I sobretot, no pensis només en tu. Fes com Gaia. Ella sempre pensa en tot. Qualsevol ésser viu i no viu que hi ha a la seva teva terra és important per a ella. Escolta-la perquè ara, després de milions d’anys, et necessita. Així que segueix amb la teva vida tenint-la sempre present. Fes que a poc a poc els seus crits vagin minvant. Fes-te rellevant, fes que tot sigui valuós per a tu i sigues tan acollidora com Gaia ho ha estat sempre, crida amb ella, fes-te sentir i d’aquí a un temps, poc o molt, tu i Gaia deixareu de cridar.


Mata Tortosa
9 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo