top of page
Matt1r_edited.jpg

En podrien ser 1200 de rostres, de paraules escrites des de la passió, la creativitat. el sentiment. La força de la paraula, la màgia d'un full en blanc, les històries imaginades, imaginàries...

10 rostres i 10 veus. 

Les paraules, sempre sinceres, mostren al món allò que som, allò que vam ser, allò que volem ser.

No enganyen tot i que nosaltres vulguem que enganyin. A vegades animen, a vegades s'equivoquen...però mai ens deixen indiferents. Neixen del nostre adn emocional

Un regal per a la sensibilitat. Els textos guanyadors dels Jocs Florals d'enguany convertits en veu. Amb la veu de qui els ha somiat.

Matt
júlia 2n_edited.jpg
jana.jpg
.jpg
Júlia
Jana
Laia
ivet.jpg
Imatge de WhatsApp 2023-04-21 a les 11_edited.jpg
.jpg
Ivet
Nerea
Mariona
ona 2 eso_edited_edited.jpg
24_edited_edited.jpg
23_edited_edited.jpg
Ona
Greta
Helena

10 ROSTRES/10 VEUS 

Urbano

I perquè és Sant Jordi, vas al carrer i a la plaça diumenge. T'agrada anar-hi ben d'hora, quan tot just s'hi posen les llibreries. Dels cotxes en treuen unes taules plegables, les despleguen i les cobreixen. Ha de quedar tot molt ben posat, sense cap arruga. És ben bé com si paressin taula. De faldilla hi posen la senyera i en lloc de plats, coberts i gots, amb molta cura i hi van posant els llibres. Llibres de tota mena, en piles més o menys altes i al final, aquells tan gruixuts, els posen drets. Algunes llibreries decoren la parada amb roses i rams. Quan tu hi arribes encara no han acabat, però et deixen començar a mirar. Tot i que tu ja saps quin llibre vols, t'agrada mirar-los tots. Agafes el més gruixut i et costa aguantar-lo de tant que pesa. L'obres i t'impregnes d'aquella olor de llibre nou. Pel teu cap passen tots els llibres que has llegit. Alguns són teus, d'altres te'ls han deixat i de vegades els agafes de la biblioteca. Aquella olor només la fan els nous, però. Quan ja estan totes les parades a punt, fas una volta per tota la plaça; ara ja no hi ha cap cotxe i és ben plena de gent. Fa molta, patxoca i t'atures a cada parada. En una t'hi quedes molta estona. Vindrà l'autora, has sentit que deia la llibretera. I t’esperaràs. Demanes quant val el llibre de l'autora que vindrà i se t'il·lumina la cara. La mare t'ha donat diners perquè et compris el teu llibre i en tens prou. El compres i dius que si te'l podran embolicar després sisplau. I et quedes allà esperant que arribi l'autora. No tens rellotge, però saps que passa molta estona, sents les campanes del monestir tocar unes quantes vegades. A darrere del llibre, a la contraportada, hi ha la foto de l'autora. Te la mires sovint i així la reconeixeràs quan arribi. Per fi arriba i veus que hi ha una cua molt llarga just a l'altra banda d'on estàs tu. Tothom porta el llibre a la mà i molta gent a l'altra mà hi porta una rosa. Et poses a la llarguíssima cua i de sobte t'adones força amoïnada que t'has gastat tots els diners i no podràs comprar la rosa. Finalment et toca. L'autora es queda una mica parada quan et veu, però de seguida et pregunta com et dius tot agafant el llibre que tu li dones i que ella ha escrit. Li dius que li vols regalar a la mare, que es diu Miranda, que li agrada molt llegir els seus llibres. L'autora somriu i no et diu que és el seu primer llibre. L'obre i allà en aquella pàgina blanca que hi ha al principi, hi escriu una dedicatòria molt llarga i signa. Estàs tan emocionada Demanes que te l'emboliquin sisplau. T'hi posen un paper molt bonic de color marró i a sobre, agafada amb cinta catalana, una rosa! Aquesta sí que és bona. Ja tens llibre i rosa. Estàs tan contenta! Arribes a casa corrent. La mare primer et renya perquè has trigat molt, però de seguida li dones el regal i li brillen els ulls mentre el desembolica molt a poc a poc. I saps que li encanta perquè t'abraça molt fort i li cauen les llàgrimes. 

I perquè és Sant Jordi la mare et llegirà un trosset del seu llibre i abans d'anar a dormir, tu li llegiràs el que ella t'ha regalat.

Un text de la Marta Tortosa

I
perquè és

Sant Jordi

L'editorial

Sant Jordi

Aquest diumenge 23 d’abril és SANT JORDI. És una festa que es celebra des del segle xv cada any, i, és costum de regalar una rosa vermella, com la sang del drac, a l’estimada.

 

Aquesta data és important ja que, és el dia que va morir el cavaller Jordi, l’any 303.

 

Nosaltres, a l’escola, celebrem Sant Jordi perquè és una tradició molt arrelada a Catalunya; aquest dia regalem llibres, els recomanem, fem els Jocs Florals, que és un certamen literari, i, també fem manualitats relacionades amb llibres, roses, dracs i cavallers.

de l'Ainhoa

.png
.png

L'Eloi
i els
poemes de

Joana Raspall

L'entrevista de la setmana

"M'agraden els valors que transmet l'Avenç"

Avui us presentem una entrevista ben especial. Potser fa molt temps que ho hauríem d'haver fet... Ens ha visitat la Gemma, mare d'escola i membre de l'AFA!

L'energia que transmet, les ganes de participar en tot allò que li demanem i una actitud sempre positiva i el seu somriure perenne ens han deixat bocabadats i bocabadades! No us perdeu aquesta estona que ha compartit amb nosaltres!!!

...i estigueu alerta...ben aviat més entrevistes a mares i pares de l'Avenç!

L'escola som totes i tots!

Gràcies Gemma!

.png
.JPG

Alerta!
El nostre
drac es posa a punt!

Preparem el nostre drac per a la Diada de Sant Jordi!

Entre totes i tots ho farem tot!

Imatges de la Diada!

.jpg

Teixint confiances
Obra efímera Cicle Mitjà

Ens visita en
Jordi Virallonga

Aquest dimarts, setmana en la que celebrem Sant Jordi, hem rebut la visita d’en Jordi Virallonga, assagista, traductor i poeta. Ens ha explicat com des de ben petit va interessar-se per la lectura i com va acabar escrivint els seus propis llibres. Ens ha preparat un joc d’endevinalles amb el seu llibre “Animalons” amb el que hem gaudit molt. Ha estat una molt bona estona, gràcies Jordi!

territori/infantil

.jpg

TOT TEATRE!

Ens agrada fer teatre i hem pensat que el TOT AVENÇ 

ens ajudaria a fer realitat un dels nostres somnis: ser actrius!

Cada tres o quatre setmanes us anirem presentant una petita

obra de teatre que prepararem amb tota la il·lusió.

Ja veureu com anirem millorant!

Avui us presentem: "El primer dia de trimestre!" Què passarà?

Gaudiu!

Imatge1_edited_edited.png
crecimiento
Programa 9_Para_edited.png

TOTAVENÇ
PODCAST

I had a dream!

EPISODE 9

Follow more fascinating dreams (and nightmares!) in our new podcast of this series.

00:00 / 03:22

Olga Para, Paula Segura

Parlem de futbol?

Us agrada el futbol?

Doncs no us perdeu el vídeo que ens han preparat la Norma. la Victòria i l'Arlet!

Gràcies cracks!

108519_edited.png
_edited.png
.png

Com crear una casa 3D

.jpg

Hola! Soc en Marc! Ja em coneixeu d'altres vegades! M'encanta el TOT AVENÇ!

Avui us vull convidar a veure com he creat una pàgina web que no us deixarà indiferents!

Eps! I un parell de vídeos explicant com ho he fet!

vídeo 1

vídeo 2

Imatges de la Diada!

.JPG

El passat dimarts 18 d'abril a les dues del migdia es va reunir el Consell Editorial del TOT AVENÇ amb l'objectiu de revisar el seu funcionament, realitzar noves propostes de futur i abordar de manera constructiva el futur de la publicació.

En aquest gràfic hi trobareu els acords i les propostes aprovades.

Seguim!

Imatge de WhatsApp 2023-04-18 a les 14.57.15.jpg
.jpg
Imatge de WhatsApp 2023-04-18 a les 14.57.14.jpg
Logo bo.jpeg

Reunió
del
Consell
Editorial
del
TOT AVENÇ

bottom of page