top of page

L'editorial
 

Fins que surti el Sol 

Nervis, retocs de darrera hora, assajos que no han acabat de sortir bé, la comissió de festes reunida fins a l'extenuació...

Hem de comprar allò, ja arribat la fusta? A quina hora ho muntarem tot...Pla B?? I si plou?

Sempre m'han fet gràcia, i alhora respecte, els nervis previs al dia de la Festa d'Escola. Sí. Parlo del nerviosisme de tots els adults que formem part de l'Avenç. Nervis? Però si cada curs hem fet el mateix! Si som unes expertes i uns experts?

Doncs sí! hi ha nervis. Són els nervis de qui vol que tot surti impecable, la dansa, la cantata, els tallers, les exposicions! Tot bonic i preparat! Tot ha d'estar perfecte!

Perfecte perquè és el dia més important del curs. Un dia on tothom ve content, amb ganes compartir i de passar-s'ho d'allò més bé.

Entre tot aquest terrabastall d'emocions i d'activitats m'agrada trobar un moment per observar les mirades dels infants, mirades que no tenen filtre. De fet mai en tenen perquè mai enganyen. I com que no enganyen ens defineixen a la perfecció si tot funciona, si tot està correcte.  Quan un se sent part de quelcom més gran que ell mateix no negocia esforços, no mira el rellotge, ni tan sols de reüll.

I aquesta és la màgia de l'escola. 

Una festa és l'explosió de creativitat més gran que mai us hagueu pogut imaginar. Fins i tot hi ha vegades en que els mestres semblem els alumnes!

Va! Us faré una petita confidència! Amb el pas dels anys he arribat a una conclusió, almenys vàlida per a mi: Cal celebrar-ho tot! No celebrar per celebrar ni perquè toca. Cal celebrar des de l'actitud amable de qui vol compartir amb els altres.

Celebrem, doncs, fins que surti el Sol! No ens permetem el luxe d'avançar amb cara trista i amb mirada gris.

Sabeu què? A la festa sempre surt tot bé. Sí. Com la mirada optimista de cada infant que no té por al que vindrà demà. Ells són capaços de gaudir cada instant sense la càrrega de l'experiència, dels fracassos i de les limitacions.

Ells, elles...són la festa. No caldria preparar gaire res més.

Fins que surti el Sol! Recordeu...fins que surti el Sol!

sunset-8657085_1280.jpg

No hi ha festa si tothom no gaudeix!
(Benny Hill)

WhatsApp Image 2024-06-06 at 12.34.50.jpeg

La festa en viu!

Els vídeos més esperats!

La Festa en viu! Cicle Mitjà

play-button-2138735_1280_edited.png

La Festa en viu! ESO

play-button-2138735_1280_edited.png

La Festa en viu! Cicle Superior

play-button-2138735_1280_edited.png
egg-7345934_1280.jpg

6th graders Chefs!

Our 6th graders are unstoppable! They keep showing us amazing recipes. Do you need new ideas to cook? Don't worry!

From pizzas, cakes, gazpacho, and many more!

Thank you!

Queralt - Summer Cake

Rio - Gazpacho

Adriana - Croissant

Abril - Pizza

Pau - Pizza

Laia - Omelette

Júlia - Pie

Santi - Hamburguer

Victoria - French omelette

Nina - Muffin Cake

Trabajo-en-equipo-Scratch-1280x720.jpg

Territori
infantil

Ens ajudem?

Fa uns dies els nens i nenes de 5 anys han practicat el traç del número 8. Ajudant als altres consoliden l’aprenentatge, l’autoestima i enforteixen les relacions. Aprendre els uns dels altres prepara als infants per a un món més cooperatiu on el valor rau en la unió dels esforços.

24824festival-familiar-foc-hutterstock113857090.jpg
la-patum-berga2019-1-300.jpg

La patum '24

Aquest curs, la Mei, alumna de 3r de primària, al llarg de les convivències a les Vinyes de Vilamarí, va aprendre moltes coses sobre la Patum de Berga, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Tant li va agradar, que enguany ha convençut a la seva família per anar-hi a viure-la en viu! Ens ho explica en aquest vídeo!

pen-4089989_1280.jpg
110761 (1)_edited.png

Els llibres 

Aquesta setmana, la Júlia ens recita aquesta poesia de Joana Raspall que els nens i nenes de 3r de primària van aprendre per Sant Jordi.
Gràcies!

background-7275953_1280.jpg
photo1717574185_edited.jpg

L'art
de
l'Hugo

110677 (1)_edited.png
grass-6794951_1280.jpg

El viatge de la tortuga

Els nens i nenes de 2n han fet tot un projecte de _Kósmos on han treballat la llum i les ombres. Gràcies a tot el que han investigat, han pogut acabar fent una obra de teatre d'ombres. Ells mateixos han estat els encarregats de dissenyar i crear els titelles, dibuixar els decorats, inventar la història i, aprofitant la seva estada a les Vinyes de Vilamarí, fer la gravació.

No us ho podeu perdre!

tortuga-tierra-casa-1-1200x675_edited.png
baixa (4).png

Sortim!

Aquest mes de maig els nens i nenes de 3r de primària van tenir la sort de poder visitar les instal·lacions del TOT Sant Cugat! Font d'inspiració d'aquest projecte! 

En Max ens ho explica amb les seves paraules. 

"Aquest matí hem anat a la redacció del Tot Sant Cugat. Allà, la Laura ens ha rebut i ens ha fet una mica d'història i ens ha explicat com va començar la revista quan la va crear el seu pare. He descobert que també fan el Tot Cerdanyola i el Tot Rubí i també una revista especial que es diu Món Sant Cugat que no surt cada setmana. Hem aprés moltes coses sobre què vol dir ser periodista i com es fa una publicació."

23509279-diversao-colorida-rabisco-padronizar-criativo-minimalista-estilo-arte-abstrato-fu

¡Adivina, adivinanza!

Esta semana, las niñas y niños de primero de primaria nos traen unas adivinanzas nuevas. 

¿Seriéis capaces de adivinarlas todas?

logo (1).gif

Activitats extraescolars

WhatsApp Image 2024-05-26 at 13.37.56.jpeg

ESCACS

El passat diumenge  26 de Maig, alguns alumnes de la secció d'escacs extraescolar de l'escola van participar en un torneig escolar per equips organitzat pel "Club d'Escacs Dos Torres" a Sant Cugat.

Va ser la primera vegada que competim i a més jugant amb rellotges. Tant l'Adrià com els jugadors van viure una jornada excepcional, compartint la passió pels escacs amb alumnes d'altres escoles.

HB Esc Trobada1.jpg
HB Esc Trobada2.jpg

HANDBOL

08b541afccbe177ef1b22193dff3f8dc-ilustracion-de-balonmano-rojo.webp

El passat dissabte 25 de Maig al matí, es va celebrar la 2a Trobada d'escoletes de Handbol a l'Escola AVENÇ.

En aquesta trobada els alumnes de 1r, 2n i 3r de l'escola que practiquen l'Handbol com a esport extraescolar van fer partits amb dos equips de la mateixa edat del Club Creu Alta de Sabadell. Son els primers partits del que esperem sigui una llarga trajectòria gaudint de l'Handbol a l'escola.

bottom of page