top of page
.jpg

Editorial

La cançó més bonica del món

Probablement no és la cançó més bonica del món, però ens serveix. Avui, a l'editorial us compartim aquest tema musical dedicat a una nena petita, acabada de néixer, o no. Potser dedicada a la infantesa perduda que es reflecteix en els ulls  dels nostres alumnes, fills, filles... D'aquesta mirada depèn, fins i tot, el nostre futur. El demà d'aquest món que, a voltes, sembla fer aigües, però que també està ple de coses meravelloses, de bons auguris i per sobre de tot, de mirades optimistes i plenes de vida. Així doncs, aquesta setmana de Santa Cecília, l'editorial es converteix en cançó.

Esperem que us agradi!

Que la música ens acompanyi sempre!

Cançó de Bressol

Penja't la xapa!
 

Omple el formulari amb el teu nom i cognoms i te la farem arribar! Penja la xapa de la teva motxilla!

en Nacho els necessita!
 

Hi ha un nen que es diu Nacho que té una “malaltia minoritària”. Tan poca gent la té que no s’investiga perquè pocs pacients comprarien les medicines.

Els seus pares recullen taps de plàstic per poder-lo vendre i pagar investigacions que permetin conèixer i tractar la malaltia del Nacho. Podeu visitar la seva pàgina web.

Des de la comissió de sostenibilitat de secundària us volem proposar un objectiu: TOT TAP DE PLÀSTIC QUE TROBEU A CASA, EL PORTAREM ALS CONTENIDORS (Hi ha un contenidor al pis de dalt i un al de baix).

Recollim taps de: sabons, ampolles, cafè, cacau…

Imatge1.jpg

Recollim taps!!!
 

Carla Esparó

"M'agrada aprendre molt dels nens i les nenes!"

La Carla és mestra, exalumna, mare d'escola... Energia pura i molt , molt atenta i pendent dels seus alumnes.

Sabíeu que va ser campiona d'Espanya de Hip-Hop? Que el seu somni és banyar-se amb taurons?

Tot això i molt més ho trobareu a l'entrevista que li han fet l'Elsa i la Berta!

.png
_edited.png
.png

L'entrevista

naranja Splash

i.5

Les nenes i nens de 5 anys estem treballant els arbres. Durant setmanes hem estat esperant que les fulles del liquidambar  canviessin de color. Quina sorpresa hem tingut aquesta setmana!  Hem vist que tenia fulles de tots colors de la tardor. Què bonic! 

Anem a dibuixar-lo?

Territori

infantil

.png

Recomanem apps

by Marc

En Marc de cinquè de Primària ens comparteix aquest vídeo on ens recomana aplicacions diverses. Algunes de conegudes i d'altres de molt interessants!

Gràcies crack!

.png
.jpeg

Petita biografia

Peter Van Olmen (Kortrijk, Bèlgica, 1963). Va créixer a Deurle, a prop de Gant, i va passar diversos anys de la seva vida a Brussel·les, on va començar a escriure. Actualment resideix a Anvers, on va estudiar Ciències Econòmiques i exerceix de professor de Psicologia i Medi Ambient a una escola superior i on dedica tot el temps que pot a la seva gran passió: la literatura, una disciplina per la qual ha entrat per la porta gran començant amb una fantàstica trilogia amb els llibres com a eix principal, "La petita Odessa". Fins ara s'han publicat les dues primeres parts: "Odessa i el món secret dels llibres" i "Het Geheim van Lode A." (Lannoo, 2012). L'any 2010 va rebre el premi Boekenwelp per la primera part d'aquesta trilogia.

Club de lectura

Hola!

Us presentem el club de lectura, l'espai amb els llibres més emocionants i diversos que us pugueu imaginar! 

Cada cert temps (més o menys cada mes) traurem una proposta de lectura. Ens encantaria que ens féssiu arribar els vostres llibres preferits per compartir-los!

Avui, us volem presentar un llibre anomenat Odessa i el món secret dels llibres. Com bé indica el títol, és un llibre que us obrirà la porta al món dels llibres i la literatura. Amè i amb un toc còmic és ideal per qualsevol tipus de lector. Us hi atreviu?

Odessa i el món secret dels llibres

AvSPORTS

El resum de la jornada

.png

PARTITS JORNADA Dissabte 19 de Novembre

VOLEIBOL
5è Avenç ALEVÍ BLANC 👍 - 👎 CN Terrassa
6è Avenç ALEVÍ VERMELL  🤝  Ferran i Clua

FUTBOL 7
6è Avenç ALEVÍ VERMELL 👍 - 👎 CF Jov 25 setembre

 

Portes obertes

La setmana passada i aquesta s'han dut a terme les classes obertes d'instrument a l'Escola de Música de l'Avenç.

Pares i mares dels alumnes que fan extraescolar de piano, guitarra, flauta, cello, batería, guitarra elèctrica, saxo o cant, han gaudit d'una classe oberta per compartir la dinàmica d'una sessió d'instrument, conèixer els professors i poder comprovar de primera mà l'evolució musical i el talent dels seus fills i filles.

Després d'un parell de setmanes de silenci periodístic els nostres companys i companyes del TOT INFO han treballat intensament per oferir-nos aquest butlletí tan esperat i especial!

No us el perdeu!

TOT INFO

Ton, Berta, Lluc, Sophie, Mattia i Neus

TOTinfo

SANTA CECÍLIA
a l'Avenç

Avmusic

.jpg
.jpg

Gratacels
a Europa.

Sí o no?

L'Èric, en Pablo, en Teo i en Bruno ens han preparat aquest interessant reportatge que parla d'un dels reptes de futur que ha d'encarar la vella Europa: Construir gratacels o no.

Opinions diverses, dubtes sobre la sostenibilitat del projecte, defensa del paisatge, skyline...

No us el perdeu!

Gràcies cracks!

.png
.png
.png
.png
.jpg

Improvisació

periodística!

 2n de Primària

De grans serem grans periodistes i ara cal practicar molt.

Imagineu-vos un músic anomenat Quim Tecleja!!! Improvisem i imaginem com seria una entrevista amb ell! !

Quim Tecleja

.jpg

Tot recordant
Pablo Milanés

Aquesta setmana de Santa Cecília ens ha deixat Pablo Milanés. Cantautor cubà i un dels fundadors de la Nova Trova Cubana!

El nostre homenatge a aquest personatge capaç de transmetre emocions en les seves melodies i sentiments en les seves paraules

Els dibuixos digitals de l'Ivan

Tasses de cafè fetes en 3D

.jpg

L'Ivan no deixa de sorprendre'ns amb els seus dibuixos 3D

Aquesta setmana ens ha fet arribar aquest vídeo dedicat a les tasses de cafè dissenyades en aquest format.

Tot un artista!

Gràcies!

bottom of page