top of page
IMG_1904.jpg.HEIC

Espai Batxilletat

 Vida en equilibri, estudiant en equilibri.

Heu sentit a parlar dels TdR? Els alumnes de Batxillerat, a banda de cursar les assignatures de l’itinerari que han escollit i preparar-se per la Selectivitat i els estudis superiors, realitzen un treball de recerca que els permet aprofundir sobre un tema que els interessa i sobre el qual acaben aprenent molt. La Júlia R., la Júlia P., la Laia C. i la Laura V. són quatre alumnes que van acabar acabar 4t de Secundària a l’Avenç fa dos cursos i que estan fent el Batxillerat Científic a la Fundació Collserola, a l’edifici de Sarrià. Han realitzat un treball molt interessant que han titulat “Vida en equilibri, estudiant en equilibri”, on després de fer un estudi comparatiu de diverses dietes (algunes molt populars fa uns anys, altres molt populars ara) fan la seva proposta de dieta ideal per tots aquells que estudien.

A llarg de les properes setmanes us presentarem els seus menús i fins i tot algunes receptes. Us hi apunteu? De moment, els desitgem molta sort en la presentació del treball que tindrà lloc dilluns dia 12 de desembre. Seguiu-nos!

Accedeix a
la nostra web!

Si haguessis de triar l’invent més important per a la humanitat, quin triaries? Bé, ja sé que no ens posarem d’acord de tants com en dius. Per part meva et diré que és la RENTADORA. T’ho dic amb majúscules i cridant.

Fa molts i molts anys no existien les rentadores. La roba s’havia de rentar, esbandir i  escórrer a mà. Finalment, calia estendre-la a un bon lloc per tal que s’eixugués. Després s’havia de planxar, te’n faries creus de com eren les planxes, i és clar, desar-la ben plegada als armaris. I saps qui la feia tota aquesta feina? Ja ho deus haver endevinat. Doncs sí, les dones, sovint ajudades per les filles no gaire més grans que tu. 

Les dones no només rentaven la roba, també cuinaven, netejaven la casa tenien cura de fills, filles, avis, àvies i del marit. En fi, passaven el dia fent una feina molt feixuga perquè no només no existien les rentadores, tampoc no tenien una cuina com la que tens ara, nevera, rentaplats o aspiradora. Però d’això en parlarem un altre dia… A més de fer tanta feina, les dones no eren massa lliures de fer el que volguessin. Els calia tenir el permís del pare o del marit. I ja deus pensar que no els quedava temps per dedicar-se a allò que més els agradés. Hi havia dones a qui no els calia patir per rentar roba, planxar o cuinar.

Podien pagar diverses persones per fer totes les feines. Ho has sentit bé, diverses. Ja veus que hi havia tanta feina, que en cases molt grans no la podia fer una sola persona. Això és el que passava a casa de la Maria Anna Mozart; et sona aquest cognom oi? La Maria era la germana gran d’en Wolfgang Amadeus Mozart

.jpg
_edited.png

Invisibles

Editorial

 D’aquest sí que n’has sentit parlar i segur que molt. Ella va ser una nena prodigi i gran geni de la música, així que el pare li va ensenyar, de ben petita, a tocar diversos instruments. Es veu que cantava molt bé i que també componia, tot i que no n’hi ha cap prova d’això últim. El seu germà petit, en Wolfgang, l’admirava molt a la Maria i volia fer tot el que ella feia. Ell, com la Maria, era un nen prodigi i un geni de la música i el pare va endur-se’ls a actuar per tota Europa de tan bé que ho feien i van triomfar.  Ah, doncs sí que era lliure la Maria Anna Mozart em diràs i jo et diré que de sobte el pare la va fer quedar a casa amb la mare mentre ell seguia anant de gira amb en Wolfgang. Tenia divuit anys i ja era hora de casar-la. I dic casar-la perquè fou ben bé així, van dir-li amb qui s’havia de casar, i no va ser pas amb l’home que ella estimava. I és que la Maria era molt obedient, ho havia estat sempre, no com en Wolfgang que era molt rebel i feia anar el pare de corcó. Així doncs, la Maria va fer el que li van manar i la seva vida de música es va acabar. I tot i no haver de rentar la roba, cuinar, o fer foc i rentar plats, ja no era lliure. El seu germà Wolfgang ja saps que sí que va poder dedicar-se a la música. 

I tot això que li va passar a la Maria Mozart et deu fer pensar que pot haver passat a moltíssimes dones més al llarg de la història. Segur que has anat a molts museus. Doncs potser coneixeràs el del Prado a Madrid o d’altres a diferents llocs del món Si hi vas i et ve de gust, compte quantes obres les han fet dones. De fet, no tindràs gaire feina. Ja m’ho diràs i en seguirem parlant.

Un text de la Marta Tortosa

L'entrevista

Ariadna Serra

Què podem dir que no sapiguem de l'Ariadna?

Gran mestra, s'estima l'escola, protectora i creativa com ningú! Molts anys ha passat entre aquestes parets.  I tot això amb un somriure!

Comprendreu que no podíem deixar passar l'oportunitat de xerrar una estona amb ella!

Aquí teniu l'entrevista!

.png
.png

"M'agraden les persones, de tothom se  n'aprèn!"

Els titelles de l'Ot i en Iago!

Els amics!

iago_edited.png

L'Ot i en Iago fan primer de primària. A l'espai d'expressió han demanat que els gravessin aquesta entranyable història titulada "Els amics" pel TOT AVENÇ!

Els titelles mai ens deixen indiferents!

animal-1295154_1280.png
.png
.png

Som una escola sostenible!

Avui us presentem el Consell d'alumnes d'ESO que dediquen temps i esforços en aquest objectiu tan necessari pel nostre planeta i la nostra gent!

Sou imprescindibles! No defalliu!!!

Som el Consell de sostenibilitat!

Territori infantil!

Posem cara a les emocions!

A I.4 treballem les emocions i hi posem cares diferents! No us perdeu el vídeo!

.jpg

_Espai
    Migdia

.png
.png

Les nostres reporteres de Cicle Superior (Clara i Ivet) ens han fet arribar aquest meravellós reportatge sobre les lliguetes esportives que realitzen dins l'espai migdia.
Imatges, acció, opinions i entrevistes. Un gran treball d'equip!

christmas-baubles-4671271_1920.jpg

Decora el
teu Nadal

 

...amb aquest tutorial!

L'Elsa, la Júlia, la Leah i la Vera ens han enviat aquest vídeo on ens ensenyen diferents manualitats relacionades amb el Nadal!
Sostenible i amb uns resultats espectaculars!
Gràcies!

.png
.png

AvSPORTS

El resum de la jornada

.png

PARTITS JORNADA Dissabte 26 de Novembre
⚾HANDBOL
4t Avenç BENJAMÍ 🤝 - 🤝 Mare de déu del Carme
5è Avenç ALEVÍ BLANC 👍 - 👎 Handbol Terrassa Negre
6è Avenç ALEVÍ VERMELL 👍 - 👎 L’Olivera Verd

🏀BÀSQUET
3r Avenç BENJAMÍ BLANC 👍 - 👎
4t Avenç BENJAMÍ BLANC 👍 - 👎

🏐VOLEIBOL
5è Avenç ALEVÍ BLANC (DESCANSA)
6è Avenç ALEVÍ VERMELL 👍 - 👎   Turó de Can Mates
3r4t ESO CADET 👍 - 👎 Club Esportiu Fabra i Coats "C"

⚽FUTBOL 7
3r Avenç BENJAMÍ BLANC 👎 - 👍 Escola Collserola
4t Avenç BENJAMÍ VERMELL 👎 - 👍 Escola Pia
5è Avenç ALEVÍ BLANC 👍 - 👎 CF Ullastrell
6è Avenç ALEVÍ VERMELL 👍 - 👎 Escola Pia C
4t/5è Avenç Femení 👍 - 👎 Mira-sol femení

Destaquem!

Èxit de participació de les jugadores de 3r i 4t de Primària de la secció de voleibol de l'escola, a la 1a Trobada de voleibol Benjamina de l'OMET, al pavelló de Valldoreix.

El passat dissabte 26 de Novembre van poder jugar i compartir voleibol amb nens i nenes de la mateixa edat, d'altres escoles de Sant Cugat. 

Imatges
de la jornada!
 

Penja't la xapa!
 

Omple el formulari amb el teu nom i cognoms i te la farem arribar! Penja la xapa de la teva motxilla!

Imatge de la setmana!

.jpg

Arriba el Nadal i l'Adolf té molta feina! Què faríem sense ell...

bottom of page