TOT AVENÇ
5è aniversari!
El dia a dia des de la nostra mirada!
31
L'editorial
L'educació és un arma de construcció massiva!
Marjane Satrapi
(Marjane Satrapi és una artista iraniana i francesa, reconeguda internacionalment com a dibuixant de còmics.)
No us enganyaré. Us ho prometo.
De petit volia ser, com molts nens d'aquella època, bomber! Sempre m'he quedat embadalit davant la imatge d'un home vestit amb roba ignífuga, fort com un roure, amb una mirada impenetrable, concentrada, diria, i capaç d'afrontar el perill amb una actitud calmada, reflexiva i molt, molt decidida. Avançant entre flamarades per salvar. Salvar tot el que es pugui salvar..
Doncs ja ho teniu: Jo volia ser bomber. Però no vaig pensar en un problema que he arrossegat tota la vida: Tinc vertigen.
Sí. Em fan por...no! Pànic, les alçades. No hi puc fer res. O sigui...de bomber... res de res!
Descartat el cos de bombers em vaig focalitzar en ser futbolista. M'imaginava com un davanter prodigiós, hàbil, ràpid com el vent, aplaudit pel Camp Nou dia rere dia! M'imaginava aixecant trofeus, copes, portant medalles al coll! Uauu!!! Quan jugava al pati de l'escola sempre m'enfadava! Era molt competitiu jo. No m'agradava perdre...(a vegades encara em passa quan jugo a pàdel...).
El somni va acabar aviat. Els meus pares em van inscriure a l'equip d'hoquei patins de l'escola.
Fins i tot, més endavant, em va passar pel cap estudiar medicina. Mare meva! Si quan veig una agulla em marejo!! Res...
Cantant? Aquesta ha estat una il·lusió, un hobbie, un entreteniment! Això, a la meva manera, sí que ho he fet!
Un dia, però, vaig descobrir que aquell home de poques paraules anomenat Antonio, el meu tutor a 3r de Primària (abans EGB), i que sovint em renyava amb mala bava perquè no m'acabava de portar bé...doncs, aquell home, es preocupava per mi.
Un dia qualsevol, mentre jo lluitava amb un problema de matemàtiques que em semblava tan difícil com una paret vertical de 200 m, es va apropar a mi i em va dir només dues paraules (en castellà de Burgos, evidentment): "Sabes más de lo que crees que sabes". Pam! Ras i curt!
Era la seva manera seca i objectiva de dir-me que confiava en mi?
La seves paraules normalment haguessin passat inadvertides en un altre moment. Però a mi, que en aquell instant em costaven les matemàtiques com ni us podeu imaginar, van ser com si el millor poeta del món m'hagués dedicat un dels seus sonets.
Em vaig quedar bocabadat. Només vaig ser capaç de pronunciar amb un petit fil de veu un: "Gracias, Sr Antonio", que ara em sembla ridícul. Quina ràbia em fa ara! M'hagués hagut d'aixecar, abraçar-lo, regalar-li un pernil! Però no va ser així.
Vull pensar, però, que va entendre el meu sentiment. Va olorar les meves flaqueses i les meves pors. Aquell home bo em va regalar un màster en autoestima amb tan sols dues paraules. En resum...un geni!
Ell va seguir sent exigent amb mi com ningú ho ha estat. No va ser ni més simpàtic ni gaire més proper. Gràcies, però, a les seves dues paraules, vaig entendre que jo no era només el número 32 de la llista (...a la classe érem 42 alumnes...), sinó que hi havia algú que, com a mínim, sabia com em sentia i, a la seva manera, em feia costat.
Des d'aquell dia vaig decidir dues coses:
1.-Era més important jo que un problema de matemàtiques.
2.-De gran m'imaginava sent mestre, com l'Antonio.
En marxar de l'escola en vaig perdre la pista. No n'he sabut res més.
Fa uns dies, fins i tot, vaig buscar el seu nom a Google. Res de res.
Una foto. Només una foto. Això és el que em queda d'ell. Una foto, dues paraules i un record.
El record d'algú que creia en la seva feina. El record d'un mestre que no era un poeta, ni un dinamitzador. No feia bromes.
Però era un mestre que hi era. Un cirurgià de l'educació que tenia preparat el missatge just per al moment concret.
En aquell moment vaig saber què volia ser de gran. El que no tinc clar és si era ser mestre o ser Antonio.
En fi. El que sé és que, sense ser com l'Antonio, vaig escollir encertadament.
Una frase curta, dues paraules, un...soc aquí. Res més. Soc aquí.
Realment...sabem més del que creiem saber.
Antonio
Per sucar-hi pa!
Una festa...
festa d'escola '24
Aquest divendres dia 7 publicarem un gran recull de tot el viscut! No te'l perdis!
PRIMERES VEGADES A CASA NOSTRA
Dijous passat les nenes i nens de 5 anys van anar per primera vegada a la casa de "Les Vinyes de Vilamarí". Aquests dos dies els han viscut amb molta il·lusió i emoció. Jocs de pistes, personatges sorpresa, passejada nocturna... Esperem amb ganes tornar-hi els curs vinent!
Voleu veure com s'ho van passar?
Recomanem
I vosaltres què faríeu si us trobéssiu un tigre sol al bosc en mig de la neu?
Aquesta setmana, la Carolina i l'Arlet ens expliquen aquesta bonica història que parla sobre la comprensió, l' empatia i l'estima de Jan Jutte "Tigre", publicada per l'editorial Entredos.
Let it be
Let It Be és un tema dedicat a l'esperança. McCartney canta repetides vegades “let it be” (deixa-ho ser/estar) com una mena de mantra contra els moments difícils i la soledat. Per a Mc Cartney va ser una cançó especial, amb una força determinant, una ressonància que arribava a moltes persones. Let It Be seria el títol del disc i es convertiria en una de les cançons més populars de The Beatles.
Avui us volem recomanar aquesta versió feta pel grup Music Travel Love & Friends
(Al Wathba Fossil Dunes in Abu Dhabi)
Esperem que us agradi!
A Nosaltres...sempre en agrada retornar als clàssics!
Recomanacions
musicals
Personatges que han fet història
James M. Barrie
Sir James Matther Barrie, (9 de maig de 1860 - 19 de juny de 1937), més conegut com a J. M. Barrie, va ser un novel·lista i dramaturg escocès. Va ser mundialment conegut per haver creat el personatge Peter Pan.
En uns inicis es va dedicar al periodisme a Londres i després es va dedicar a la literatura, iniciant-se en la literatura per passar després al teatre.
La seva gran obra “Peter Pan i Wendy” va ser representada per primera vegada el 27 de desembre de 1904 a Londres.
El personatge de Peter Pan va aparèixer per primera vegada com a personatge a “El petit ocell blanc” l’any 1902, una novel·la per adults de Barrie. En els capítols dels 13-18 titulats “Peter Pan als Jardins de Kensington”, Peter és un nadó de set dies i ha volat des del seu niu fins als jardins de Londres, on les fades i els ocells li van ensenyar a volar. Més endavant, Barrie va recuperar el personatge d’en Peter per crear l’obra titulada “Peter Pan o el noi que no volia créixer”, també coneguda com a Peter Pan i Wendy.
Tant el personatge d’en Peter Pan com la seva història han rebut milers d’adaptacions tant teatrals, literàries com cinematogràfiques.
Si alguna vegada aneu a Londres, no oblideu anar als Jardins de Kensington per veure l'estatua que hi ha en honor a Peter Pan!