top of page

i si...

L'editorial

de la Marta 

M'has preguntat què faria si tornés a néixer.

Si tornés a néixer ho faria allà a la clínica Figarola Pera, doncs la meva mare i el meu pare tornarien a ser els mateixos. Tornaria a viure al mateix Sant Cugat que soc ara, tot i que potser no el reconeixeries. Era un poble molt petitó Sant Cugat, hi havia alguna botiga, poques escoles i algun restaurant. Als carrers, pocs, estrets i sovint enfangats, gairebé no hi passaven cotxes, de fet, n’hi passaven tan pocs que tornaria a jugar al carrer totes les hores lliures, que eren moltes. Sí que hi havia una biblioteca així que tornaria a anar-hi gairebé cada dia a canviar el llibre. Aniria a les mateixes escoles que havia anat i faria les mateixes amistats que havia fet. I tornaria a haver de decidir si estudiava per fer de mestre o per fer de biòloga i un altre cop decidiria que seria mestra i aquesta vegada, tampoc no m'hauria equivocat. Fer de mestra ha estat, és i serà l'encert de la meva vida. És una feina on no hi ha lloc pel passat, només hi cap el futur, futur que tornaria a tocar cada dia. Tornaria a ser la feina menys avorrida del món. Així que hagués tornat a treballar a l'Avenç i aquí a l’Avenç et tornaria a conèixer i un altre cop tindria el privilegi de fer amb tu una part del teu camí. Em tornaries a fer moltes preguntes que jo intentaria contestar.  Ens tornaríem a trobar fent el Tot Avenç, tu sempre amb tanta pressa i jo tornant a fer veure que de pressa no en tenim els mestres. Faríem les publicacions a darrera hora i el Xavi seguiria treballant fins ben tard per tal que el Tot sortís puntual cada divendres. Algunes setmanes tornaria a escriure l’editorial i el 14 d’abril de l’any 2023 tornaria a tenir 61 anys i tu em tornaries a preguntar què faria si tornés a néixer.

.jpg

A la vida et trobes persones que fan soroll, d'altres de silents...et trobes amb gent que estima allò que fa i que, sense cap motiu aparent, desprenen optimisme, creativitat i bon rotllo. Si hi sumem discreció, capacitat de treball i bon humor.

...doncs ja ho tenim! En Miquel!

Gràcies per dedicar-nos el teu temps i per participar del nostre projecte! Del teu projecte!

12_edited.png

L'entrevista de la setmana!

Miquel Tortosa:
Quan la multidisciplinarietat
es viu des de la senzillesa.

La Rita i en Fèlix són dos germans que saben aprofitar les seves vacances per seguir aprenent coses noves. I no només això! Volen explicar-les!

Aquest vídeo que ens han fet arribar n'és un clar exemple.

Gaudiu-lo perquè val molt la pena!

Gràcies cracks! Esperem més vídeos ! Aprenem amb vosaltres!

Rapinyaires i  carronyers!
 

crecimiento
.png

TOTAVENÇ
PODCAST

I had a dream!

EPISODE 8

Follow more fascinating dreams (and nightmares!) in our new podcast of this series.

00:00 / 04:32

Marc Ruffini, Martí Alfonso

18_edited.png

Obrim l'escola!

Una nova proposta de les nenes i els nens d'Educació Infantil on conviden les mares i els pares a aprendre a l'hort d'escola!

Aquesta setmana un vídeo de la classe de girafes!

.jpg

...de vacances!

Relats curts!

 

Per Setmana Santa he anat a Madrid amb tren. El temps em va passar molt ràpid, potser perquè m’ho vaig passar molt bé. Vaig anar a Alcobendas amb la meva cosina i vam dinar en un restaurant. També vam anar a un parc molt gran que tenia dos llacs. A casa la meva tieta vam jugar amb unes pilotes. Va ser tot molt divertit!! 

                                        Carlota 3rA

Aquests deu dies de vacances he anat a Andorra. És un país que està a les muntanyes i que si vas amb cotxe tardes dues hores en arribar. El primer que vaig fer, només arribar, va ser ajudar als meus pares a desfer les maletes (la meva germana se’n va salvar i es va posar a pintar). El primer día vam anar Caldea que és un lloc ple de piscines. El segon dia vam anar a Naturland que està ple d’animals i d’atraccions. Vaig pujar al tobotronc amb el meu pare. El tercer día volíem anar a tres llacs, però la carretera estava tallada i vam improvitzar i vam anar al bosc. M’ho vaig passar molt bé.

                                      Júlia  3r A

.png

Recomanem!
 

.png

En Nacho, l'Amets i en Sami ens recomanen dos llibres que us agradaran segur! Un dels Futbolíssims i un altre de Bola de Drac!

A què espereu per llegir-los! Gaudireu a tope!!"

Aquí us deixem el vídeo amb les recomanacions!

Gràcies cracks!

"Els futbolíssims i Bola de Drac!"
 

.jpg

Diferents?
Aprenem a definir la diferència.

L'activitat de la setmana de la diversitat a 1r de primària ha estat tan intensa que us ho volem explicar. L'Olga ha vingut a explicar-nos el conte: "Mimi i la girafa blava". Un cant a la bona convivència, a l'acceptació de l'altre i  a l'estima entre totes i tots.

Us hem preparat aquest petit vídeo amb imatges de l'activitat!

Esperem que us agradi!

.jpg

Us presentem un vídeo recull de les fotografies que hem fet les nenes i els nens de 2n de Primària durant la visita al Museu Picasso de Barcelona.

Una obra i un artista que no us deixarà indiferents!

Gran sortida!

.png
bottom of page